top of page
Business Meeting

Employee Surveys

KPN

Employee Surveys worden gebruikt om inzicht te krijgen in de meningen en ervaring van medewerkers.

Het project:
Er zijn veel verschillende medewerkersonderzoeken gedaan en hier werd een onderzoeksbureau voor ingezet. Vanuit verschillende business units werden onderzoeken gedaan. De resultaten werden door het onderzoeksbureau in Powerpoint als resultaat teruggekoppeld naar de verschillende onderdelen. Dit was tijdrovend en de onderzoeksresultaten lieten lang op zich wachten.

De wens was om resultaten veel sneller inzichtelijk te krijgen, meer zelf aan de knoppen te zitten en het liefst een Dashboard die de resultaten direct kon weergeven voor alle managers. Dit alles zonder dat de resultaten terug te leiden waren naar personen.

Resultaat:
Stap 1: Zelf in control zijn van de onderzoeken. Door middel van self service tooling waren wij in staat om zelf onze onderzoeken uit te voeren, uiteraard met technische en inhoudelijke ondersteuning van het onderzoeksbureau.
Stap 2: Resultaten direct koppelen aan onze HR Power BI omgeving waar wij de resultaten van de verschillende onderzoeken toonden aan degene die rechten hadden om de onderzoeksresultaten in te zien.
Stap 3: Bij grote onderzoeken ook filters toe te passen zodat wij analyses konden doen. Denk hierbij aan vragen als: Welke bedrijfsonderdelen zijn meer betrokken bij de beslissingen van hoger management. In welke bedrijfsonderdelen is sprake van meer/minder werkdruk.


Kernwoorden: Power BI, employee engagement,

bottom of page